Пошук

Контакт

планета і мистецтво

r_cherep@mail.ru

Кухня

31.01.2013 13:24

 

     КУХНЯ

      Німеччина має досить різноманітною кухнею, успадкованої від численних народів, що проживають або проживали на цій території. У "обов'язковий набір" входять смажена у фритюрі грудинка на реберця "ріппхен", найрізноманітніші сосиски, битки "клопс" з картопляним салатом, запечена свиняча рулька "айсбайн" і найпопулярніші смажені ковбаски з соусом "каррі". Досить оригінально блюдо "хекпетер" - сирий м'ясний фарш з сіллю, перцем, яйцем і прянощами.

     Баварська кухня

     Баварська кухня відрізняється величезними порціями і "сільської" простотою. Найвідоміші страви - смажена свинина з кислою капустою, знамениті мюнхенські ковбаски "вайсвюрштельн" і дуже смачні солоні кренделі "братика". Широко використовуються і страви, які традиційно вважаються італійськими.

     Рибні страви

     На узбережжі Північного і Балтійського морів більшість традиційних страв готується з риби. Її смажать, коптять, запікають і маринують самими різними способами, а також готують дуже смачні супи.

     Напої

     Візитна картка Геманії - пиво, яким особливо славиться Баварія. Сортів пива тут безліч, але найбільш популярні баварські світлі сорти, такі як "Аугустінербрау", "Хекер-Пшорр", "Хофбрау", "Левенбрау", "Пауланер" і "спати". До пива подають печеню зі свинини з картопляними кнедликами або нюрнберзькі смажені ковбаски. Також широко відомі прекрасні вина долин Рейну і Майна, легкі і володіють характерним фруктовим присмаком.

     Магазини та ресторани в Німеччині

     До найбільш дешевим продуктовим магазинам у Німеччині ставляться Lidl, norma, Aldi, Kaiser і Penny Markt.

     Пиво, інші напої, печиво і ряд продуктів вигідніше купувати упаковками. У цьому випадку ціна товару за одиницю буде менше.

     Майже у всіх німецьких універсамах є затишні кафе, як правило, на верхніх поверхах. У них зазвичай самообслуговування, всі страви виставлені на прилавках і можна зробити вибір не обтяжуючи себе читанням меню та поясненнями з офіціантом. Такі місця можна сміливо рекомендувати туристам для щільних і недорогих сніданків і обідів. Причому без чайових. У такі кафе німці нерідко заходять просто перекусити. Там же можна скористатися WC.

     У Німеччині смачно готують. Варто спробувати грудинку на реберця, смажену у фритюрі (Rippchen), биточки (Klops) з картопляним салатом, запечену свинячу рульку айсбайн (Eisbein) і звичайно, популярну смажену ковбаску з соусом "каррі" (Currywurst).

     По - справжньому несподіване страва - Hackepeter - сирий м'ясний фарш з сіллю, перцем, яйцем і прянощами. Можна мазати на хліб.

     Головний пивний край Німеччини - Баварія. Сорт пива тут залежить від пори року. Пиво в Баварії п'ють з приводу і без приводу. А до нього печеня з свинини з картопляними кнедликами або нюрнберзькі смажені ковбаски. І запити все це виноградним вином з фруктовим присмаком з виноградників майнськой долини, що на півночі Баварії!

 

     На узбережжі Північного і Балтійського морів головні страви, звичайно, з риби. Її смажать, коптять, маринують самими різними способами, готують дуже смачні супи.

     В останні роки німецька кухня стає все більш інтернаціональною. Турецький донер кебаб іліпіцца зустрічаються так само часто, як і знамениті німецькі смажені ковбаски.

     Але найбільше закусочних з азіатською кухнею. Причому, якщо традиційну сардельку з соусом їдять, як правило, за столиком і з ритуальною статечністю, то кебаб жують і на зупинках, і в метро, ​​і просто на ходу ...

     Ціни в кафе з типово німецької або іноземній кухнею приблизно однакові, в останніх може бути трохи дешевше. Але німецькі порції, як правило, більше. На величезній тарілці, яка в Росії зійшла б за середніх розмірів піднос, принесуть стільки, що цілком вистачить для нормального вечері на двох.

     У Німеччині чайові складають, приблизно, 10% від суми рахунку. Але не рідкість, коли в кафе постійного клієнта (їм можна стати вже з третього разу) проводжають безкоштовним напоєм.