Національна кухня і магазини
НАЦІОНАЛЬНА КУХНЯ
Характерні блюда угорської кухні готуються, як правило, з використанням червоної меленої паприки, ріпчастого лука, помідорів і зеленого солодкого перцю. Найпоширеніше м'ясо - свинина, а самий популярний овоч - капуста. Делікатесами вважаються паштет з гусячої печінки й паприкаш із курки.
Угорський гуляш - це яловичий суп з цибулею і картоплею. Рибацький суп - асорті з вареної риби з помідорами, зеленим перцем і паприкою. У якості гарніру до рибних блюд тут подають локшину із сиром і беконом. М'який угорський сир являє собою суміш овечого сиру з паприкою. Струдель - листковий пиріг з яблуками, вишнею, капустою або сиром.
Для вегетаріанців пропонують сир, смажені печериці, суп з печериць або фруктовий суп. Особливий вид млинців готовлять із сиром, печерицями, горіхами або маком.
Серед борошняних виробів популярні: локшина із сиром, сметаною й шкварками ; "ретеш" - рулет з тонкого тіста з яблучною, вишневою, маковою й іншими начинками.
Марки угорського пива -"Дреер", "Араньасок", "Кебаняи", "Шопрони", "Печі Салон", "Бак" і інші. Поряд з найвідомішим угорським гристим вином "Терлей", у продажі є ще чимало інших марок цього напою. Найвідоміше з угорських вин - токайське.
МАГАЗИНИ
Продуктові магазини в будні дні працюють із 7 до 19 годин, по суботах до 14. Великі торгові центри, універмаги відкриті в будні дні з 10 до 18 годин, по суботах з 9 до 13. Багато супермаркетів можуть працювати в неділю. Це ставиться й до приватних магазинів, які часто відкриті цілодобово. "Ejjel-nappali" означає цілодобовий магазин ("non-stop").
Подарунки й сувеніри
Звичайно в якості сувенірів купують вино "Токай", салямі, червоний перець, вироби з порцеляни й кришталю, вишивку, глазурований посуд.